Q-Park anlitas för parkeringsövervakning

Den gemensamma samfällighetsföreningen har beslutat att ta itu med våra parkeringssyndare.

Styrelsen för samfälligheten, i vilken representanter för alla bostadsrättsföreningar i området ingår, vill på nytt informera om de parkeringsregler som gäller alltsedan vårt bostadsområde färdigställdes. Redan vid infarten finns skyltar som anger att parkering endast är tillåten inom markerade platser. Det är platser som hyrs av boende och platser för handikappade med särskilda tillstånd. Till detta kommer markerade platser, avsedda endast för besökande, vilket framgår av text på stora skyltar. På sist nämnda markerade områden får boende parkera bara ”undantagsvis och tillfälligt”. Detta är accepterat även framöver. Medlemskap i någon av samfällighetens bostadsrättsföreningar medför att man förbundit sig att följa de regler som beslutats i demokratisk ordning.

Det stora flertalet av de boende i området följer solidariskt dessa regler, en iakttagelse väl värd att framhålla. Men tyvärr finns det undantag, några få som flagrant struntar i bestämmelser och efter behag återkommande parkerar på såväl parkeringsplatser för besökande som platser för personer med handikapp. Tillsägelser och skrivelser vid upprepade tillfällen har inte haft någon effekt. Samfällighetens styrelse har nu beslutat att tillgripa åtgärder.

I egenskap av privat fastighetsägare, äger styrelsen rätt att ta ut kontrollavgift (en form av böter) av boende som inte respekterar gällande regler. För ett juridiskt korrekt genomförande har styrelsen slutit avtal med ett etablerat och erfaret parkeringsbolag, Q-Park AB (www.q-park.se), som kommer att sätta upp skyltar vid infarten till området.

Följs inte uppmaning till ändrat beteende kommer styrelsen att kontakta parkeringsbolaget som delger felparkerare en betalningsuppmaning. Uteblir betalning efter påminnelse överlämnas ärendet till inkassoåtgärd.

Styrelsen för Vipemöllans samfällighetsförening nr 2